ŠTA SE DESI SA NEISPLAĆENIM PENZIJAMA KADA KORISNIK VIŠE NIJE ŽIV? Evo kakva je procedura
PIO fond, Foto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

isplata penzije

ŠTA SE DESI SA NEISPLAĆENIM PENZIJAMA KADA KORISNIK VIŠE NIJE ŽIV? Evo kakva je procedura

Iz Fonda su naveli koja je, prethodno nabrojana dokumentacija, neophodna kao i da se o isplati zainteresovani mogu raspitati u nadležnoj filijali – finansijskom odeljenju

Objavljeno:

Mnogima nije jasno ili poznato šta se dešava sa neisplaćenim penzijama nakon smrti korisnika, objašnjavaju u PIO Fondu, jer neretko u tu ustanovu stiže više takvih pitanja.

Ovo je način i procedura za isplatu, kažu u Fondu.

Neisplaćene penzije se nakon smrti korisnika isplaćuju zakonskim naslednicima koji su određeni ostavinskim rešenjem.

Da bi se isplata realizovala, neophodno je da taksativno budu navedena lica u ostavinskom rešenju kao naslednici, da budu navedeni iznosi koji im pripadaju.

Penzioneri
Penzionerifoto: Beta / Dragan Gojić

Kada se dođe do tog dokumenta zainteresovani se mogu obratiti za informacije u vezi sa isplatom Odeljenju za finansijske poslove nadležne filijale Fonda, navode iz Fonda.

Naime, jedna zainteresovana stranka u svom pitanju navela je kako je nakon majčine smrti, kada je ostala jedna nepodignuta penzija, podigla polovinu dok drugu nije uspela iako se, kako navodi, obratila Filijali Fonda i dostavila dokumentaciju i svoj broj bankovnog računa.

Iz Fonda su naveli koja je, prethodno nabrojana dokumentacija, neophodna kao i da se o isplati zainteresovani mogu raspitati u nadležnoj filijali – finansijskom odeljenju.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso/Kurir.rs/Penzionisani/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.